Recept: olijven noten saus
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
2 el olifolie
1 uitje gepeld en fijngesnipperd
450 gr tomaten ontveld van zaadjes ontdaan en kleingesneden
2 el tomatenpuree
1 grote teen knoflook gepeld en uitgeperst
3 dl rode wijn
1 1/2 dl droge sherry
2 rode pepertjes fijngehakt
50 gr rozijnen
1/2 tl gemalen kaneel
1/4 tl zout
50 gr gevulde olijven in plakjes gesneden
1 el fijngehakte gepelde amandelen
1 uitje gepeld en fijngesnipperd
450 gr tomaten ontveld van zaadjes ontdaan en kleingesneden
2 el tomatenpuree
1 grote teen knoflook gepeld en uitgeperst
3 dl rode wijn
1 1/2 dl droge sherry
2 rode pepertjes fijngehakt
50 gr rozijnen
1/2 tl gemalen kaneel
1/4 tl zout
50 gr gevulde olijven in plakjes gesneden
1 el fijngehakte gepelde amandelen
Bereidingswijze van het recept
De olie in een pan verhitten en de ui hierin 3 minuten fruiten.
De overige ingredienten, behalve de olijven en de amandelen, erdoor roeren en het geheel 7 minuten laten sudderen.
De olijven en de amandelen erdoor roeren en de saus nog 1 minuut doorwarmen.
Serveren bij gegrilleerd vlees en bij vlees van de barbecue.
Bestrijk eens een hele kip tijdens het roosteren met deze saus.