Recept: Knoflookmayonaise Aioli

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

12 teentjes knoflook
1 el mosterd dyon
1 eidooier
1.2 dl olijfolie
citroensap
400 gr zure room
lauw water
fijngehakte peterselie
fijngehakte basilicum
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. De teentjes knoflook pellen en uitpersen.

  2. In een kom goed met mosterd,eidooier en zout vermengen.

  3. De olijfolie eerst druppel voor druppel,daarna in een straaltje erdoor roeren.

  4. Intussen met een beetje citroensap en water tot een creme roeren.

  5. Ten slotte de zure room en de fijngehakte kruiden toevoegen.

  6. De aioli als dipsaus bij verse groenten serveren zoals bij venkel,paprika,courgette,prei en bij gekookte aardappelen en eieren.