Recept: Ketjapsaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 gesnipperde ui
1-2 teentjes knoflook geperst
2 el olie
4 el water
100 ml ketjap manis
1 el azijn
2 tl donkere basterdsuiker
1-2 tl sambal oelek
1 tl boemboe sate kruiden van Conimex
1 tl maizena
1 eetlepel water
1-2 teentjes knoflook geperst
2 el olie
4 el water
100 ml ketjap manis
1 el azijn
2 tl donkere basterdsuiker
1-2 tl sambal oelek
1 tl boemboe sate kruiden van Conimex
1 tl maizena
1 eetlepel water
Bereidingswijze van het recept
Fruit de ui,de knoflook en de sate kruiden in de olie.
Voeg 4 eetlepels water, de ketjap, het water, de basterdsuiker en de sambal toe.
Goed mengen en aan de kook brengen.
Meng de maizena met 1 el water en bind hiermee de ketjapsaus.
Ook lekker met wat uitgeperste gember en verse rode pepers in plaats van de sambal.
In plaats van maizena kun je natuurlijk ook allesbinder of aardappelzetmeel gebruiken.