Recept: Hongaarse Saus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1/2 L runderbouillon of water met een bouillonblokje
1 grote ui in ringen gesneden
1 rode paprika in reepjes gesneden
1 groene paprika in reepjes gesneden
1 potje puzta salade van 400 gr mengeling van wortel, augurk, witte kool en pepers
1 blikje peperonata van 400 gr mengeling van opgelegde pepers
1 blikje tomatenpuree van 70 gr
2 el tomatenketchup
2 el maizena
2 el versgehakte peterselie
peper
zout
paprikapoeder
cayennepeper
tabasco
1/4 L zure room

Bereidingswijze van het recept

  1. Stoof de uiringen en de rode en groene paprikareepjes aan in wat olijfolie.

  2. Voeg de runderbouillon toe als ook het blikje tomatenpuree, tomatenketchup en de peperonata.

  3. Laat dit een halfuurtje zachtjes sudderen en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

  4. Bij kruiden met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en een beetje tabasco.

  5. Breng deze saus op gewenste dikte met de maizena.

  6. Laat de puzta salade uitlekken en voeg deze bij de saus.

  7. Nadien de saus niet meer laten doorkoken.

  8. Vlak voor het serveren de versgehakte peterselie en de zure room toevoegen.

  9. Naar smaak kan er aan deze saus nog enkele teentjes geperste knoflook en gesnipperde lenteuitjes toegevoegd worden.