Recept: Hoegaarden saus
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 1 dagAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 flesje hoegaarden bier
30 cl bruine jus
50 gr rozijnen
2 grote uien gesnipperd
1 el roze peperbolletjes gedroogd
1 el maizena
1 tl mosterd
20 gr boter
30 cl bruine jus
50 gr rozijnen
2 grote uien gesnipperd
1 el roze peperbolletjes gedroogd
1 el maizena
1 tl mosterd
20 gr boter
Bereidingswijze van het recept
De rozijntjes en de roze peper een dagje vooraf laten weken in het bier.
De uien fruiten tot ze helemaal glazig zijn en blussen met het gezeefde bier.
Rozijnen en peperbolletjes worden slechts op het laatste ogenblik van de bereiding toegevoegd.
Het uien biermengsel laten inkoken totdat het bier bijna verdampt is.
Dan de bruine jus toevoegen.
Het gerecht op smaak brengen met peper en zout en lichtjes binden met de maizena.
Het theelepeltje mosterd toevoegen samen met de rozijntjes en de roze peper.
Deze saus leent zich het best om te serveren bij varkensvlees of kipfilet.