Recept: Framboos Mosterdsaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 knoflook teentje,
2 el fambozenjam,
30 gr Boter
1 el bloem
1 tak vers gemalen thijm
400 ml instant Bouillion
100 gr slagroom
1 el mosterd middelscherp
zout
peper naar smaak.

Bereidingswijze van het recept

  1. De knoflookteen schillen en halveren, dan de frambozenjam 1 eetlepel door een zeef drukken zodat je geen pitjes meer hebt.

  2. De boter, tijm, bloem en de knoflook erin aanbraden zolang tot de bloem een lichte kleur aangenomen heeft niet bruin laten worden dan voorzichtig de bouillion erbij gieten scheutje voor scheutje en alles kort laten opkoken.

  3. De knoflook nu verwijderen en de slagroom erbij gieten en weer kort laten koken.

  4. Nu de mosterd en de andere eetlepel jam erbij doen ook gezeefd en alles op smaak brengen met zout en peper.

  5. Deze saus smaakt lekker bij kippeborst,kalkoen alsook bij varkens of kalfsoesters.

  6. Mocht je de saus bij vis maken dan neem je in plaats van een bouillion een vis fond.