Recept: Fourmee d ambert saus
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
150 gr Fourme dAmbert franse blauw schimmelkaas
125 gr Creme Fraiche
75 gr Mon Chou
85 gram geraspte jong belegen kaas
Peper uit de molen
Zeezout
125 gr Creme Fraiche
75 gr Mon Chou
85 gram geraspte jong belegen kaas
Peper uit de molen
Zeezout
Bereidingswijze van het recept
Schaaf de korst van de Fourme d Ambert en doe deze in de steelpan voeg alvast een gedeelte van de mon chou toe en een gedeelte van de geraspte kaas.
Laat alles bijna helemaal smelten roer goed door en voeg vervolgens de creme fraiche toe.
Goed roeren totdat het geheel goed is gesmolten.
Indien saus dikker moet voeg nog wat geraspte kaas toe en als de saus dunner moet voeg dan nog wat mon chou toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout uit de molen Is erg lekker over pasta met brocolieof over een schnitsel.
Als de saus is afgekoeld kun je deze 3 dagen in de koelkast bewaren en wederom opwarmen.
Dan wel voorzichtig opwarmen, niet te snel.