Recept: Satesaus 1

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 pot pindakaas
1 el knoflookpoeder
3 el ketjap
1 el sambal
1 pindakaaspot melk

Bereidingswijze van het recept

  1. Let op deze saus moet op een heel zacht vuurtje worden gemaakt want brand snel aan of goed blijven roeren.

  2. Beter niet laten koken.

  3. Schep de pindakaas in een pan, voeg 3/4 pindakaaspot met melk en de overige ingredienten toe.

  4. Verwarm dit langzaam regelmatig roeren totdat de saus begint te binden.

  5. Voeg melk toe totdat een gladde saus ontstaat .

  6. Door extra ketjap, knoflookpoeder en sambal zo pittig te maken als je wilt.

  7. Deze saus is het lekkerst als hij al even staat, dus perfect om de dag van tevoren te maken.

  8. Lekker bij kipsate, sategehakt en varkenshaassate.