Recept: Kaassaus 1

Meer recepten in de categorie:

Sauzen en Dressings, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

100 gr belegen kaas
25 gr boter
flinke lepel bloem
100-150 ml melk
1 el peterselie
1 tl paprikapoeder
mespuntje knoflookpoeder
peper
zout
nootmuskaat
mosterd

Bereidingswijze van het recept

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje en roer de bloem er goed erdoor.

  2. Laat een minuut gaar worden en voeg de melk toe.

  3. Roer flink door met een garde tot de saus bind en voeg eventueel nog iets melk toe totdat de bloemsaus yoghurt dik is.

  4. Voeg beetje voor beetje de grof geraspte kaas toe.

  5. Zodra de kaas gesmolten is de pan van het vuur halen en peterselie, paprikapoeder en knoflookpoeder toevoegen.

  6. Voeg naar smaak nog peper, zout en nootmuskaat toe.

  7. Ook lekker: met een flinke theelepel mosterd of wat gesnipperde ham.

  8. Lekker bij bloemkool, prei, alle groenten waar je een bloemsausje over giet.