Recept: Tomatenketchup
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 kg tomaten
300 gr uien
1 zure appel
2 tl zout
paar takjes salie
snufje peper
2 dl dragon azijn
200 gr geleisuiker
300 gr uien
1 zure appel
2 tl zout
paar takjes salie
snufje peper
2 dl dragon azijn
200 gr geleisuiker
Bereidingswijze van het recept
De tomaten wassen en in stukjes snijden.
Uien pellen en in stukjes snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
Tomaten, uien en appel aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Het mengsel door een zeef wrijven.
Zout, salie, peper, azijn en geleisuiker toevoegen en alles nog 20 minuten heel zachtjes laten koken.
Regelmatig roeren de saus moet nu dik vloeibaar zijn, als dit niet zo is, nog even laten koken.
De salie uit de ketchup halen en de saus in flesjes of bakjes schenken.
Eventueel steriliseren of invriezen.