Recept: Venetiaanse Tiramisu
Recept informatie
Bereidingstijd:
90 minuten wachttijd 1 uurAantal personen:
8Ingrediënten
500 gram Mascarpone
370 gram Ruwe rietsuiker
7 4-granen Eieren
2 pakken Lange vingers
100 cl Sterke koffie (AH Excellent Perla Gourmet Javaans Gunea)
150 gram Fair Trade Original Chocolade puur
370 gram Ruwe rietsuiker
7 4-granen Eieren
2 pakken Lange vingers
100 cl Sterke koffie (AH Excellent Perla Gourmet Javaans Gunea)
150 gram Fair Trade Original Chocolade puur
Bereidingswijze van het recept
Breek de eieren en scheidt het eigeel van het eiwit.
Meng het eigeel door de suiker, en meng daarna de mascarpone (op kamertemperatuur) erdoorheen.
Klop het eiwit, maar niet te stijf, en meng het door het ei/mascarpone/suiker mengsel.
Doop de lange vingers kort in de koffie, en leg ze op de bodem van de schaal.
Bedek de bodem met lange vingers (koffiezijde boven) en rasp er chocolade over.
Strijk er een deel van het mascarponemengsel over.
Bereid op de zelfde manier nog twee lagen.
Naar keuze kun je de tiramisu afdekken met een laag lange vingers of chocoladerasp.
Laat de tiramisu in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.