Recept: Humus saus

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Voor 500 gr humus saus
125 gr kikkererwten
water
1 el olijfolie
1 kleine ui
1/2 tl komijn
snufje cayennepeper
2 el citroensap
0,8-1,2 dl olijfolie extra
1-3 teentjes knoflook
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de gedroogde kikkererwten in ruim water in een grote kom en week ze een nacht of gebruik kikkererwten uit blik.

  2. Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in een pan met kokend water.

  3. Kook ze afgedekt op matig vuur in 1 uur zacht.

  4. Giet het water af en voeg de eetlepel olijfolie, gesnipperde ui, komijn en cayennepeper bij de kikkererwten en verhit dit 1 minuut op hoog vuur.

  5. Doe de erwten in een keukenmachine, voeg citroensap, extra olijfolie en geperste knoflook naar smaak toe en breng het geheel op smaak met zout.

  6. Pureer het tot een glad mengsel.

  7. Voeg, voor een dunnere saus, eventueel nog wat water toe.