Recept: Oosterse Salade met gerookte tofu shitake sperzieboontjes en mango

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

1 chinese kool geplukt
1/2 kg sperzieboontjes gedopt
1 rijpe Eosta mango geschild en in reepjes
1 el geroosterde sesamzaadjes
300 gr gerookte tofu in blokjes
1/2 kg tauge
250 gr shitake in plakjes
1 rode peper flinterdun gesneden
1 bosuitje flinterdun gesneden
1 teentje knoflook dun gesneden
Voor de dressing
2 el geroosterde sesamolie
3 el mirin of natuurazijn bio
5 el kikkoman of bio shoyu
2 tl wasabi

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de dressing door de ingredienten hiervoor te mengen.

  2. Bak de shitake en de boontjes beetgaar in wat zonnebloemolie met de knoflook en blus af met een scheutje kikkoman.

  3. Meng alle ingredienten met de dressing in een mengkom en verdeel over de borden.

  4. Serveer met stokjes en garneer met een rood pepertje die je eerst in de lengte insnijd in vieren en daarna een uurtje op ijswater zet zodat ie mooi gaat krullen.