Recept: Pesche ripiene al forno

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 middel grote rijpe perziken
35 gr. amandelen
4 amaretti Italiaanse bitterkoekjes
1 4-granen eidooier
25 gr. honing
25 gr. ruwe rietsuiker
1 theelepel grappa
Boter
Roomijs

Bereidingswijze van het recept

  1. Was en halveer de perziken.

  2. Verwijder de pitten en ook een beetje van het vruchtvlees in het midden om meer ruimte voor de vulling te maken.

  3. Bewaar het verwijderde vruchtvlees.

  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren.

  5. Maal de amandelen samen met suiker fijn in een keukenmachine.

  6. Voeg daarna de amarettikoekjes, een beetje van het perzikenvruchtvlees, de eidooier en de honing toe.

  7. Vervolgens kan de grappa erbij.

  8. Zorg ervoor dat het mengsel niet te dun wordt.

  9. Als dat gebeurt, voeg nog enkele verkruimelde amarettikoekjes toe om het overtollige vocht te absorberen.

  10. Vul de perziken met het mengsel van koekjes en amandelen en leg ze in een ovenschaal die je van tevoren met boter hebt ingevet.

  11. Zet de schaal in de voorverwarmde oven (180 graden) voor 15-20 minuten of totdat de vulling een mooi goudkleurig korstje heeft gekregen.

  12. Serveer de perziken lauwwarm met een bolletje roomijs.