Recept: Gele rijstsalade met vruchten en noten

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gr Fair Trade Pandanrijst
Klontje boter of scheut arachide olie
Zout
Kurkuma koenjit geelwortel
Mangochutney(met zo hoog mogelijk percentage mango
Abrikozenjam met zo hoog mogelijk percentage abrikozen
Noten
Amandelschaafsel
hazelnoten
sesamzaad
walnoten
Gedroogde vruchten
abrikozen
pruimen
appelschijven
papaja
Verse munt

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng ruim water met wat zout en een theelepel kurkuma aan de kook.

  2. Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook.

  3. Zet het vuur middelhoog en laat de rijst zacht worden.

  4. Haal de geel geworden rijst vervolgens door het vergiet.

  5. Laat even rusten en meng er een klontje boter of arachide olie door.

  6. Je moet een losse, droge korrel houden.

  7. Roer door de nog lauwwarme rijst een schep mangochutney en abrikozenjam.

  8. Laat rusten zodat de smaken op elkaar in kunnen werken.

  9. Rooster intussen in een droge koekenpan de amandelen, hazelnoten en sesamzaadjes lichtbruin.

  10. Wel de gedroogde abrikozen, pruimen, appelschijven en papaja in 5 minuten in 2 dl.

  11. heet water.

  12. Spoel ze af en snijd ze in dunne reepjes.

  13. Schep de noten en gedroogde vruchten door de nog lauwwarme rijst.

  14. Laat de rijst afkoelen.

  15. Snijd de muntblaadjes fijn en meng ze door de rijst.

  16. Serveer de rijst op een mooie schaal en garneer met sesamzaad en amandelschaafsel.

  17. Strooi er ten slotte wat fijngehakte munt over.

  18. Dit is een ideale salade om naar eigen inzicht te varieren met noten en gedroogde vruchten.