Recept: Zilvervliesrijst met kastanjechampignons

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr Kastanjechampignons
1 ui
Klontje roomboter
Zout
1 teentje knoflook uit de pers
Thijm vers
Salie vers
Fair trade Orginal droge witte wijn
125 ml Slagroom
Oude kaas geraspt
Lassie Zilvervliesrijst
Peterselie vers
Veldsla en een zoetige knoflookdressing

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de ui fijn en de kastanjechampignons in plakjes.

  2. Rits een paar takjes verse tijm en snijd wat blaadjes salie in reepjes.

  3. Smelt een flinke klont boter in een pan met dikke bodem.

  4. Voeg de gesneden ui toe.

  5. Als de ui zacht en glazig is, voeg de kastanje champignons toe.

  6. Strooi een flinke snuf zout, de knoflook, tijm en salie er over.

  7. Schep door elkaar.

  8. Schenk er een scheut witte wijn over.

  9. Laat alcohol verdampen.

  10. Doe een deksel op de pan en stoof de ingredienten op matig vuur nog ongeveer 15 minuten.

  11. Bereid intussen de zilvervliesrijst volgens de instructies op het pak.

  12. Haal de deksel van de pan en meng de room erdoor.

  13. Verwarm het mengsel nog 5 minuten op laag vuur.

  14. Pas op dat het niet inkookt.

  15. Voor dat je dit serveert, rasp wat kaas en strooi wat grofgesneden peterselie over.

  16. Serveer met veldsla op smaak gebracht met een zoete knoflookdressing.

  17. Voor de dressing roer in een kom olijfolie, rode wijnazijn en mosterd door elkaar en meng er fijngesneden ui, een uitgeperste teen knoflook, wat peper en zout door.