Recept: Tandoori zalm met sojasaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 1 nachtAantal personen:
4Ingrediënten
500 gr verse zalm zonder vel
50 gr tandoori kruiden
Zout
Olijfolie
Ketjap
50 gr tandoori kruiden
Zout
Olijfolie
Ketjap
Bereidingswijze van het recept
Vul een schaal met een liter water en roer er 150 gram zout door.
Leg de zalm hier een half uur in.
Spoel de zalm af en dep droog.
Haal de zalm door de tandoori kruiden zodat de hele moot bedekt is.
Leg de zalm vervolgens in een niet metalen schaal en schenk er olijfolie over.
Dek de schaal af en zet het in de koelkast voor minimaal vier uur of nog beter een nacht lang.
Haal de zalm uit de marinade en dep droog.
Snijd de zalm in dunne plakken van 1 cm dikte en serveer er de sojasaus naast.
Rijst en een groene salade met een knoflook limoen dressing smaken heerlijk bij dit gerecht.