Recept: Aziatisch gewokte groente

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 Minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 pak Alpro soja Tofu
Olie
Zout
Peper
Ketjap Manis
Sambal
Gembersiroop
Specerijen voor de Tofu
kerrie
cajunmix
djahe gemberpoeder
citroengras
1 pak Fair Trade Pandanrijst
2 tenen knoflook uitgeperst
1 Ui gesnipperd
200 gr Tauge
200 gr Witte kool
200 gr Prei
200 gr Champignons
Seroendeng geroosterde kokos met pindas
Casave chips

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de tofu in blokjes.

  2. Snipper een ui.

  3. Snijd de witte kool in reepjes, prei in ringen en champignons in plakjes.

  4. Breng ruim water met wat zout aan de kook.

  5. Voeg rijst toe en breng opnieuw aan de kook.

  6. Zet het vuur middelhoog en laat de rijst gaar koken.

  7. Giet de rijst in een vergiet af, wanner deze gaar is.

  8. Verhit in een wok wat olie.

  9. Voeg de ui en uitgeperste knoflook toe.

  10. Bak de tofublokjes al omscheppend in 5 minuten knapperig bruin.

  11. Breng de tofu op smaak met zout en peper.

  12. Voeg naar smaak specerijen toe, bijvoorbeeld citroengras en kerrie maar er zijn meer variaties mogelijk.

  13. Schep de blokjes om.

  14. Blus af met sojasaus en gembersiroop.

  15. Schep de tofu uit de wok en verhit opnieuw wat olie.

  16. Bak de witte kool aan en voeg vervolgens de preiringen toe.

  17. Laat even aanbakken en voeg de champignons toe.

  18. Verwarm het geheel goed door.

  19. Op het laatst tauge kort mee laten bakken.

  20. De groente op smaak brengen met ketjap en sambal.

  21. Schep de tofu terug in de wok en bak nog even kort mee.

  22. Schep het groente tofu mengsel op een bord en bestrooi het met seroendeng.

  23. Serveer met pandanrijst en casavechips.