Recept: In limoen en koriander gemarineerde zalm

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gram zalmfilet zonder huid
3 el Olijfolie
1 limoen uitgeperst
Zeezout
Het Blauwe Huis peper uit de molen
Verse koriander
Voor de salade
eikenbladsla
Olijfolie
Limoensap
Het Blauwe Huis peper
Gembersiroop
Provamel tofu
Ketjap Manis
Vacuum plastic zak kookbestendig verkrijgbaar bij Albert Heijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng een halve eetlepel limoensap met twee eetlepels olijfolie, wat peper en zout tot een marinade en smeer de zalm hiermee in.

  2. Leg hierop wat takjes verse koriander.

  3. Schuif de zalm in de plastic zak en sluit deze vacuum af.

  4. Verwarm een pan met ruim water totdat het lauw aanvoelt 60 graden.

  5. Het mag zeker niet koken.

  6. Leg vervolgens de viszak erin en laat het 25 minuten op deze temparatuur garen.

  7. Intussen bereid je de salade.

  8. Snijd de tofu in blokjes.

  9. Verhit in een wok wat olie.

  10. Bak de blokjes al omscheppend in 5 minuten knapperig bruin.

  11. Breng op smaak met ketjap en limoensap.

  12. Was de sla en scheur in grove stukken.

  13. Meng een eetlepel limoensap met twee eetlepels olijfolie, wat peper en zout en wat gembersiroop.

  14. Breng op smaak met peper en zout.

  15. Meng in een slakom de sla met de dressing en bestrooi met de tofu blokjes.