Recept: Falafel op de wijze van kasteel Baexem

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gr kikkererwten uit blik uitgelekt
100 gr Fair Trade Original zilvervliesrijst
2 uien
2 teentjes knoflook
Verse peterselie
2 tl paprikapoeder
2 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl kurkuma
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 ei
100 gr bloem
200 ml koud water
olie om te frituren
Campina verse yoghurt

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng ruim water met wat zout aan de kook.

  2. Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook.

  3. Zet het vuur middelhoog en laat de rijst zacht worden.

  4. Haal het vervolgens door het vergiet.

  5. Pel en snipper de uien.

  6. Haal de knoflook door de pers.

  7. Snijd 2 takjes peterselie fijn.

  8. Doe de kikkererwten, rijst, uien, knoflook, peterselie, paprikapoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout, peper en een scheutje olijfolie in een keukenmachine of blender.

  9. Maal dit tot een grove massa let op dat het geen puree wordt.

  10. Vorm er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.

  11. Klop in een kom een ei los en roer er de bloem en koud water door totdat er een glad beslag ontstaat.

  12. Verhit genoeg olie om te frituren in een wok de olie is heet genoeg als er damp vanaf komt.

  13. Haal de balletjes door het beslag en frituur de ballen in ongeveer 3 minuten per vier stuks zodat ze niet samenklonteren.

  14. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  15. Serveer met yoghurt, op smaak gebracht met zout, peper en fijngesneden peterselie.