Recept: Gebakken gambas

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

12 stuks grote gepelde gambas zonder kop
6 strips krokant spek, tot kruim poeder vermalen
8 stuks geschilde groene asperges, met een dunschiller in lamellen geschild dunne plakjes
4 plakjes Aurora Old Gold kaas
2 dl romige schaaldierensaus
1 dl schaaldierencoulis 4dl schaaldierenbouillon langzaam ingekookt tot 1 dl
olijfolie
Campina botergoud roomboter
peper
zout
Voor de aardappeltuile
250 gr droge, warme, aardappelpuree
50 gr geraspte Aurora Old Gold kaas
peper
zout
Voor de schaaldierenrisotto
150 gram Terrasana Siciliaanse risotto rijst
6 1/2 dl schaaldierenbouillon
1 1/2 el creme fraiche
1 1/2 el mascarpone
1 1/2 el geslagen room
1/2 el geraspte Aurora Old Gold kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor de krokante aardappeltuile, de droge, warme aardappelpuree vermengen met de geraspte Aurora Old Gold kaas en op smaak brengen met peper uit de molen en zout.

  2. Uitrollen op een siliconen bakmat en afbakken in een voorverwarmde oven van 150 graden C tot de tuile mooi goudbruin is.

  3. Voor de schaaldierenrisotto, kook de risottorijst volgens de gebruiksaanwijzing.

  4. Spoel de risottorijst af onder de kraan en blancheer het net niet gaar in 5 dl schaaldierenbouillon, daarna afgieten.

  5. Voeg de resterende 1 1/2 dl schaaldierenbouillon toe aan de bijna gare risottorijst en onder langzaam roeren op laag vuur de creme fra che, mascarpone en helft van de geslagen room erbij doen.

  6. Als de risotto onder voortdurend roeren gaar is geworden de rest van de geslagen room en de geraspte Aurora Old Gold kaas toevoegen.

  7. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout.

  8. Zorg ervoor dat de risotto heel smeuig blijft.

  9. De gambas bestrooien met peper uit de molen en zout en daarna aanbakken in olijfolie en in de oven doorgaren tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt.

  10. Daarna de gambas voor de helft door de kruim halen van gedroogd spek.

  11. De asperges lamellen kort gaar stoven, zonder kleuren, in bruisende roomboter en op smaak brengen met peper uit de molen en zout.

  12. De smeuige risotto in voorverwarmde diepe borden scheppen.

  13. Hierop de aspergelamellen dresseren en daarop de gambas leggen.

  14. Over het geheel schuimige schaaldierensaus en een lepeltje kokende schaaldieren coulis scheppen en garneren met de plakjes Aurora Old Gold kaas, brokken krokante aardappeltuile en een paar druppeltjes olijfolie.