Recept: Kipfilet in zoet zoute zwarte peper soja saus

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 biologische kipfilets
15 Het Blauwe Huis zwarte peper korrels
2 laurier bladeren
2 knoflook tenen
1 kleine ui
150 ml soja saus
75 ml witte azijn
6 gr Van Gilse ruwe rietsuiker
1 kleine rode chili peper
300 gr witte rijst
zout
peper
5 el olie om te bakken

Bereidingswijze van het recept

  1. Neem de ui en snij deze aan kleine reepjes.

  2. Hak de chili peper en knoflook fijn en zet deze samen met de ui even aan de kant.

  3. Neem de kipfilets en bestrooi deze met peper en zout.

  4. Warm in een bakpan 5 eetlepels olie tot deze begint te roken en doe de kipfilets in de pan.

  5. Sauteer op hoog vuur de bovenkant van de kipfilets tot deze goud bruin is.

  6. Draai de kipfilets om en zet het vuur lager, sauteer nog 1 minuut op de onderkant en haal ze vervolgens uit de pan.

  7. Voeg in de pan de ui, chili peper en knoflook toe en sauteer tot de ui glazig begint te worden.

  8. Voeg de zwarte peperkorrels toe en de laurier bladeren.

  9. Na nog twee minuten te sauteren voeg de soja saus, witte azijn en suiker aan de pan toe en plaats de kipfilets weer in de saus.

  10. Dek de pan af met een deksel en laat 7 minuten zachtjes pruttelen.

  11. Was ondertussen de rijst een paar keer met water tot dat het water doorzichtig begint te worden en doe de rijst in een pan.

  12. Voeg water toe todat het water 1/3 vinger boven de rijst uitkomt.

  13. Voeg een beetje zout toe voor de smaak en dek de pan af met een deksel.

  14. Kook de rijst nu tot deze droog en gaar is op middel matig vuur.

  15. Haal de kipfilets uit de pan en laat de saus nog twee minuten door koken om een beetje dikker te worden.

  16. Snij de kipfilets in plakjes en plaats deze op een bord met een timbaaltje rijst ernaast.

  17. Lepel de saus samen met de uien over de kipfilets heen.