Recept: Gemarmerde vruchtenparfait

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 4 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 grote rijpe Max Havelaar of Chiquita bananen
3 perziken
1 dl multivrucht vruchtendrank
6 el Bionova Bramenjam
50 gr Fairglobe bruine rietsuiker
250 gr Mascarpone
1/4 liter slagroom
4 eierdooiers van 4 granen ei van Kwetters
1 dl boerenmelk van Campina

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de melk en doe de suiker erbij.

  2. Laat de suiker helemaal oplossen en neem dan de pan van het vuur en laat de zoete melk tot lauw afkoelen.

  3. Schil de perziken en snijd ze in stukjes.

  4. Breng het vruchtensap aan de kook en laat de perziken er 10 minuten in koken.

  5. Pureer de perziken met het sap.

  6. Pel de bananen en prak ze zo fijn mogelijk.

  7. Klop de slagroom stijf en klop de mascarpone los.

  8. Spatel de slagroom door de mascarpone Klop de eidooiers au bain Marie dik en schuimig met de zoete melk.

  9. Klop deze massa door de Masarponemassa en verdeel alles vervolgens in vieren.

  10. Meng de delen met de bananenpuree, de perzikmoes en de jam.

  11. Bekleed een kleine cakevorm met plastic folie en schep er met eetlepels, om en om, de romige vruchtenmengsels in.

  12. Dek de bovenkant af met plastic folie en laat de parfait minstens 4 uur bevriezen.

  13. Snijd hem voor het serveren in plakken.