Recept: Macedonia calda cremolata
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
Fruit naar keuze
Max Havelaar of Chiquita banaan
perziken
Eosta mango
Eosta druiven
Peren
Appels
Aarbeien
Frambozen
Appelsienen
Vijgen
20 gr boter
Enkele noten
2 klontjes van Gilse Ruwe Rietsuiker
Roomijs
Voor de versiering
Slagroom
Chocoladeschilfers
Amandelkoekjes
Max Havelaar of Chiquita banaan
perziken
Eosta mango
Eosta druiven
Peren
Appels
Aarbeien
Frambozen
Appelsienen
Vijgen
20 gr boter
Enkele noten
2 klontjes van Gilse Ruwe Rietsuiker
Roomijs
Voor de versiering
Slagroom
Chocoladeschilfers
Amandelkoekjes
Bereidingswijze van het recept
Snijdt het fruit dus het fruit dat je het lekkerst vindt in stukjes, zorg dat de stukjes niet te klein worden.
Doe de boter in een wokpan en laat het smelten.
Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan het fruit en de rietsuiker toe.
Je kunt de suikerklontjes op voorhand pletten, maar dit is niet per se nodig.
Roer alles goed door elkaar tot het fruit schuimig wordt.
Voeg er dan voorzichtig de noten aan toe.
Je heb nu een warme macedoine, schep deze in glazen schaaltjes.
Doe op elk schaaltje warme macedoine en een bolletje roomijs.
Werk het geheel naar smaak af met slagroom, chocoladeschilfers, verkruimelde amandelkoekjes of een stukje fruit.