Recept: Chocolademousse

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor de mousse
250 gram Fair Trade Original chocolade puur in stukjes gehakt
50 gram ruwe rietsuiker
250 ml. Slagroom
1 sinaasappel (schilletje)
Zout
Extra toevoegen
Vanille-essence (enkele druppels)
Kaneelpoeder
1 eetlepel SunMaid rozijnen in rum geweekt
Amandelschaafsel (geroosterd)
1 eetlepel kokosschaafsel
Extra ruwe rietsuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Smelt de chocolade in een vuurvaste schaal op een pan met heet water.

  2. Het water mag de schaal niet raken.

  3. Zodra de chocolade gesmolten is, zet hem apart zodat hij kan afkoelen.

  4. Klop de slagroom met de mixer en voeg intussen zout en suiker toe.

  5. Klop nu de slagroom stijf.

  6. Boen een sinaasappel schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.

  7. Meng de slagroom met het chocolade mengsel en de sinaasappelschilletjes voorzichtig door elkaar.

  8. De mousse is nu klaar.

  9. Nu kun je naar smaak een of meerdere ingredienten die onder extra worden genoemd, toevoegen.

  10. Plaats de mousse afgedekt in de koelkast.