Recept: Tarte tatin van banaan met pistache noten en creme fraiche

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

6 plakjes roomboter bladerdeeg
6 rijpe Oke bananen
Pistachenoten
6 eetlepels creme fraiche
100 gr Van Gilse Ruwe Rietsuiker
Water
10 cl Rode wijnazijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Tarte tatin is een klassieke Franse taart die op zijn kop wordt gebakken.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  3. Verwarm suiker in een koekepan op laag vuur totdat het iets begint te kleuren.

  4. Voeg vervolgens wat water toe om er een saus van te maken.

  5. Laat dit inkoken tot er een dikke saus ontstaat.

  6. Voeg er 10 cl rode wijnazijn aan toe en blijf roeren.

  7. Als de saus voldoende is ingekookt, haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.

  8. Je hebt nu een siroop.

  9. Snijdt de banaan door de helft en vervolgens in de lengte in lange plakken.

  10. Strooi wat bloem over je werkvlak en rol het bladerdeeg uit.

  11. Prik wat gaatjes in het deeg.

  12. Ontdop de pistachenoten en hak ze grof.

  13. In de aluminiumbakjes, breng een dunne laag siroop aan.

  14. Leg de banaanplakken erin en sluit af met bladerdeeg, zodat het bakje geheel bedekt is.

  15. Laat de bakjes in dertien minuten, in de oven goudbruin worden.

  16. Bord op een bakje leggen, samen keren en het taartje op bord laten glijden.

  17. Verwijder de aliminiumbakjes en bestrooi de taartjes met de fijngehakte pistachenoten.

  18. Serveer de creme fraiche ernaast.