Recept: Pannacotta met mangosaus

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 4 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor de pannacotta:
2,5 dl Campina Boerenland Volle Melk
2,5 dl Slagroom
2 zakjes Cerro Azul Groene thee Max Havelaar
5 bladen Gelatine
De Kuyper Cococut Rum
65 gr Van Gilse Ruwe Rietsuiker
100 gr vruchtvlees van Oke Mango
Water
IJsblokjes
Voor de mangosaus:
vruchtvlees van 1 Oke mango
15 gr Van Gilse Ruwe Rietsuiker
Water

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng de melk aan de kook en laat de groene thee er 7 tot 10 minuten in trekken.

  2. Week de gelatine vijf minuten in koud water.

  3. Verwarm op laag vuur de slagroom en roer er de suiker door totdat deze volledig erin is opgelost.

  4. Laat het niet aan de kook komen.

  5. De gelatine uitknijpen, aan de warme slagroom toevoegen en goed doorroeren.

  6. Meng er nu de melk met groene thee door op koud ijs.

  7. Hiervoor neem je een grote schaal die je vult met ijsblokjes.

  8. Hierop zet je de mengbak met het mengsel.

  9. Door de ijsblokjes zal het mengsel langzaam afkoelen.

  10. Roer regelmatig om een egale structuur te behouden.

  11. Verwarm een kopje water en laat hierin de suiker oplossen.

  12. Pureer de mango met het suiker water in een keukenmachine tot een egale massa.

  13. Klop de slagroom licht op en meng er mangopuree door.

  14. Roer er een scheutje rum door.

  15. Meng er vervolgens het melk gelatine mengsel door.

  16. Verdeel het mengsel over vier bakjes.

  17. Laat afgedekt vier uur in de koelkast opstijven.

  18. Bereid, vlak voor het opdienen, de mangosaus.

  19. Van de overgebleven mango bewaar je enkele mangoschijven voor de garnering.

  20. De rest pureer je in een keukenmachine.

  21. Voeg er wat suikerwater aan toe op de zelfde wijze als hierboven.

  22. Proef en voeg naar smaak wat meer suikerwater toe als je de smaak wat zoeter wil.

  23. Serveer de pannacotta op een bord, schenk er wat mangosaus over en decoreer met wat mangoschijven.