Recept: Peren gember clafoutis

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor de roomvulling:
300 ml Campina verse halfvolle melk
300 ml slagroom
4 Kwetters 4 Granen eieren
100 gr Fair Trade Original rietsuiker
50 gr bloem
Voor de clafoutis:
2 kg peren
75 gr Campina Botergoud roomboter
175 gram Fair Trade Original rietsuiker
250 gr stemgember in siroop

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de melk in een kom en meng de bloem, de eieren en de suiker hier goed doorheen.

  2. Voeg als laatste de room toe.

  3. Dit alles goed mengen.

  4. Schil de peren en snijdt ze in vieren.

  5. Verwijder het klokhuis.

  6. Leg, in een goed voorverwarmde koekenpan, de peren samen met de boter en de suiker en laat deze onder regelmatig omscheppen, karameliseren in 20 min op een hoog vuur.

  7. Pureer de stemgember samen met wat van de siroop fijn met een staafmixer.

  8. Vet de bakvorm in met boter.

  9. Giet de peren af in een zeef en vang het vocht op.

  10. Leg de peren in een bloemvorm in de bakvorm, verdeel hierover de gemberpuree en schenk hierover weer de roomvulling.

  11. Vul het bakblik tot aan de rand.

  12. Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden C en laat in 45 minuten gaar worden.

  13. Even laten afkoelen maar wel warm serveren.

  14. Laat het karamelvocht verder afkoelen en voeg 2 el room toe.

  15. Roer dit geheel door tot een saus.

  16. Serveer de clafoutis met creme fraiche, de saus en garneer het met een takje munt.