Recept: bananenroomijs met ananas

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 6 uur
Aantal personen:
6

Ingrediënten

500 gram Max Havelaar Bananen
200 gram ruwe rietsuiker
Sap en rasp van 1 citroen
250 ml. slagroom
6 ringen Ananas
sinaasappelsap
scheutje Amaretto

Bereidingswijze van het recept

  1. Pureer de bananen met suiker en citroensap en rasp in een keukenmachine of blender.

  2. Voeg er wat amaretto aan toe.

  3. Klop slagroom half op zodat hij stijf is maar nog wel van de garde valt.

  4. Roer de slagroom er langzaam door.

  5. Schep het mengsel over in een diepvriesbestendige bak en laat het opstijven in de diepvries totdat het een stevige massa vormt.

  6. Dit duurt circa 6 uur.

  7. Klop er regelmatig met een vork door om de zich ontwikkelende ijskristalen te breken.

  8. Laat het roomijs voor het serveren langzaam op kamertemperatuur komen.

  9. Smelt wat boter in een koekenpan.

  10. Bestrooi de ananasringen met rietsuiker en bak ze aan de beide kanten lichtbruin.

  11. Blus af met sinaasappelsap.

  12. Maak het bord op: leg drie ananasringen op het bod te samen met een bolletje ijs.

  13. De overgebleven saus waarin de ananas is aangebakken, schenk je hierover.