Recept: Pompoensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 kleine ui
2 tenen knoflook
Scheut olijfolie
1/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel Provencaalse kruiden
4 dl. Kippenbouillon
Flinke pompoen
4 dl. Campina Boerenland Volle Melk
Zout
zwarte peper
2 tenen knoflook
Scheut olijfolie
1/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel Provencaalse kruiden
4 dl. Kippenbouillon
Flinke pompoen
4 dl. Campina Boerenland Volle Melk
Zout
zwarte peper
Bereidingswijze van het recept
De pompoen in blokjes snijden van ongeveer 2 centimeter.
De ui snipperen en de knoflook klein snijden.
De gesnipperde ui en knoflook in de olijfolie fruiten.
Kerriepoeder en Provencaalse kruiden toevoegen en doorroeren.
Kippenbouillon, de melk en de blokjes pompoen erbij doen.
Zachtjes ca.
1/2 uur laten doorkoken.
Pureren in een blender en op smaak brengen met peper en zout.
Voor het serveren eventueel afmaken met geslagen room op de soep.