Recept: Sinaasappelmarmelade met vanille
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 kilo Eosta sinaasappelen
1 dl water
1 vanille stokje
1 kilo geleisuiker
1 dl water
1 vanille stokje
1 kilo geleisuiker
Bereidingswijze van het recept
Was de vruchten schoon en schil ze met een dunschiller.
Snij de schillen in dunne reepjes, kook ze 5 minuten en giet ze af zo verdwijnt de ergste bitterheid.
Haal ondertussen al het vruchtvlees uit de sinaasappelen en meng dit met het water en de geleisuiker.
Snij het vanillestokje in de lengte door, en voeg de gekookte schilletjes toe.
Gooi alles in een pannetje met een dikke bodem en breng alles roerend aan de kook.
Laat het 4 minuten goed doorkoken, en blijf roeren.
Giet de massa in 4 schone potten en draai het deksel erop.
Draai de potten op de kop en laat ze afkoelen.