Recept: geroosterde tonijn

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Voorgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor de kletskoppen
4 ml Luna Terra ananassap
90 gr poedersuiker
50 gr zachte Campina Botergoud roomboter
50 gr bloem
10 gr sesamzaad
Voor de ananassalsa
1 Oke ananas
1 dl Luna Terra ananassap
1 rode peper fijn gehakt zonder zaadjes
1 rode ui gesnipperd
1 bos koriander gehakt laat een paar blaadjes over voor garnering
Voor de tonijn
200 gr tonijnfilet
10 gr komijn
10 gr venkelzaad
10 gr korianderzaad
10 gr zeezout
2 el plantaardige olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor de kletskoppen,vermeng alle ingredienten met elkaar in een beslagkom.

  2. Laat dit ongeveer een half uurtje rusten.

  3. Laat een oven voorverwarmen op 170 graden C.

  4. Leg een vel bakpapier op een ovenplateau en schep ongeveer acht lepels uit het beslag en schik dit stuk voor stuk op het ovenplateau.

  5. Bak de kletskoppen af in ongeveer 8 tot 9 minuten.

  6. Haal de kletskoppen uit de oven wanneer ze goudbruin zijn en laat deze afkoelen.

  7. Voor de ananassalsa,snij de schil van de ananas en snijd het vruchtvlees in dobbelstenen.

  8. Vermeng de ananas met alle gesneden ingredienten en voeg daar het ananas sap aan toe.

  9. Laat dit een half uurtje marineren.

  10. Schik de ananassalsa in het midden van de borden ongeveer 2 tot 3 eetlepels per persoon.

  11. Voor de tonijn,zet een bakpan op het vuur en laat deze heet worden.

  12. Doe hier een eetlepel plantaardige olie in.

  13. De olie is heet als het iets begint te roken.

  14. Doe alle specerijen nu in de pan en rooster dit op hoog vuur ongeveer 2 minuten onder voortdurend husselen van de specerijen.

  15. Doe nu de specerijen in een keukenmachine met mes een vijzel mag ook.

  16. Maal de specerijen fijn tot poeder en zeef de grove stukken eruit.

  17. Leg het poeder op een bord en rol de tonijn er doorheen zodat het overal goed verspreid zit.

  18. Zet opnieuw een pan op het vuur en laat deze heet worden net als daarvoor en doe er ook een eetlepel plantaardige olie bij.

  19. Rooster de tonijn aan alle zijden 1 minuut en leg de tonijn daarna op een snijplank.

  20. Snijdt de tonijn in dunne plakken en verdeel deze gelijkmatig over de vier borden bovenop de ananassalsa.

  21. Maak het geheel af met de kletskoppen en de overgebleven koriander.