Recept: Sinaasappel bietensalade

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Voorgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 Oke sinaasappels
4 Rode Bieten vers of voorverpakt en dus gekookt
1 el Honing
1 el Olijfolie
1 tl Zout
Halve tl Biologisch of Het Blauwe Huis zwarte peper
Enkele takjes verse Munt (naar smaak)

Bereidingswijze van het recept

  1. Gebruik je rauwe, verse rode bieten, ga dan als volgt te werk.

  2. Zorg ervoor dat de bieten ruim onder water staan in een pan, voeg zout toe en breng het water aan de kook.

  3. Laat de bieten ongeveer 3 kwartier koken totdat ze gaar aanvoelen als je er met een vork in prikt.

  4. Spoel ze af in een bak met water, maar zorg dat ze nog warm zijn.

  5. Je kunt dan de schil er met je vingers makkelijk afwrijven.

  6. Snijd de gare rode bieten in smalle schijfjes en halveer deze.

  7. Laat ze uitlekken.

  8. Schil 2 sinaasappels en haal de witte velletjes weg.

  9. Snijdt elk partje door de helft, en doe de stukjes sinaasappel in een saladeschaal.

  10. Pers de derde sinaasappel en bewaar het sap.

  11. Pluk de blaadjes van de takjes verse munt en hak deze fijn.

  12. Meng in een apart kommetje de olijfolie, het zout, zwarte peper, sinaasappelsap, honing en de helft van de fijngesneden verse munt.

  13. Giet deze dressing bij de sinaasappelstukjes en doe er op het laatste de plakjes rode biet doorheen.

  14. Schep voorzichtig door, anders wordt de sinaasappel helemaal paars.

  15. Garneer de salade met de andere helft van de verse munt.

  16. Serveer met wat vers, knapperig stokbrood.