Recept: Ginger Seventies

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Cocktails

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

2 el gezoete en geklopte slagroom
2 tl Geurts sinaasappelmarmelade
1 Eosta sinaasappel
Wester Ruwe Rietsuiker 5 klontjes
2 espresso van cafe d Origen koffie
2 borrelglaasjes Myers Rum original dark rum
1 flinke scheut Campina Boerenland volle melk
1 mespunt vers geraspte gember
6 ijsklontjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng de marmelade met de geklopte slagroom en bewaar dit in de koelkast.

  2. Maal 1 suikerklontje tot stukjes ter grootte van grof zeezout.

  3. Snijd 4 smalle partjes van de sinaasappel en verwijder eventueel de pitten.

  4. En daar waar het om draait, los in een cocktailshaker de andere 4 suikerklontjes op in de warme espresso.

  5. Voeg de rum, melk en gember toe.

  6. Schudt het geheel snel met de ijsklontjes en verdeel het door een zeef over 2 whiskyglazen.

  7. Schep een eetlepel marmeladeroom op de cocktail en zet twee sinaasappelparten in elk glas en bestrooi deze met de rietsuiker.