Recept: Ginger Seventies
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
2 el gezoete en geklopte slagroom
2 tl Geurts sinaasappelmarmelade
1 Eosta sinaasappel
Wester Ruwe Rietsuiker 5 klontjes
2 espresso van cafe d Origen koffie
2 borrelglaasjes Myers Rum original dark rum
1 flinke scheut Campina Boerenland volle melk
1 mespunt vers geraspte gember
6 ijsklontjes
2 tl Geurts sinaasappelmarmelade
1 Eosta sinaasappel
Wester Ruwe Rietsuiker 5 klontjes
2 espresso van cafe d Origen koffie
2 borrelglaasjes Myers Rum original dark rum
1 flinke scheut Campina Boerenland volle melk
1 mespunt vers geraspte gember
6 ijsklontjes
Bereidingswijze van het recept
Meng de marmelade met de geklopte slagroom en bewaar dit in de koelkast.
Maal 1 suikerklontje tot stukjes ter grootte van grof zeezout.
Snijd 4 smalle partjes van de sinaasappel en verwijder eventueel de pitten.
En daar waar het om draait, los in een cocktailshaker de andere 4 suikerklontjes op in de warme espresso.
Voeg de rum, melk en gember toe.
Schudt het geheel snel met de ijsklontjes en verdeel het door een zeef over 2 whiskyglazen.
Schep een eetlepel marmeladeroom op de cocktail en zet twee sinaasappelparten in elk glas en bestrooi deze met de rietsuiker.