Recept: Croissantbrood en boterpudding

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Gebak
Brood, Gerecht3

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

50 gr zachte boter
4 croissants
150 gr pure chocolade in stukjes
3 eieren
50 gr lichtbruine basterdsuiker
250 ml melk
250 ml slagroom
rasp van 1 sinaasappel
50 gr amandelschaafsel
1 el poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Vet een middelgrote ovenschaal in en snijd de croissants horizontaal doormidden en bestrijk beide kanten licht met boter.

  3. Leg de helften overlappend in de ovenschaal en leg de chocoladestukjes ertussen.

  4. Meng de eieren met de suiker in een grote kom en roer de melk, room en het grootste deel van het sinaasappelrasp erdoor.

  5. Schenk het over de croissants en druk die aan, zodat ze ondergedompeld worden.

  6. Bak 25 min in de oven tot bijna gaar.

  7. Spoel het amandelschaafsel kort onder koud water en roer door de poedersuiker terwijl het nog vochtig is.

  8. Strooi over de pudding en bak nog eens 10 min tot de amandelen knapperig en goudbruin zijn.

  9. Bestrooi met de rest van het sinaasappelrasp voor het serveren.