Recept: Valentijnstaart

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

6 eieren
4 eiwitten
6 el gesmolten afgekoelde boter
7 el tarwe of pattiserie bloem
2 el bakpoeder
7 el fijne basterdsuiker
1 dopje rum essense
1 tl amandel essence
1 tl vanille essence
mespunt zout
rode voedingskleurstof
3 koppen suiker
3 el water
aardbeien jam vulling naar eigen smaak
slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden C eieren tegelijk in mengkom m.

  2. u.

  3. v.

  4. eiwitten flink kloppen op de hoogste snelheid 6 lepels suiker, zout en essence erbij en kloppen tot het op slagroom lijkt en flink in volume is toegenomen.

  5. Bij lepels vol de bloem toevoegen, mixer lager, voorzichtig in stralen de vloeibare boter erbij, 1 minuut kloppen, mixer uit, in beboterd bakblik het bakpapier doen, hierop voorichtig het beslag doen niet gladstrijken 30 min.

  6. bakken in de oven, oven na 15 min op 175 graden C temperen.

  7. Voor het glazuur de suiker in een pan, eetlepels water erbij, goed roeren, daarna niet meer roeren en laten indikken.

  8. Ondertussen eiwitten in een kom stijfslaan tot het op slagroom lijkt en flink in volume toeneemt.

  9. De suikerstroop in stralen bij het eiwit gieten en flink met mixer blijven kloppen, essence naar smaak erbij en de kleurstof.

  10. Als cake afgekoeld is, overlangs opensnijden, jam.

  11. en slagroom erover smeren, glazuur over de taart verdelen en opmaken naar eigen inzicht.