Recept: Viskroketten

Meer recepten in de categorie:

Snacks, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4-5

Ingrediënten

200 gr visfilets
2 dl visbouillon
30 gr boter
30 gr bloem
zout
peper
peterselie
paneermeel
paneerei 1 eiwit losgeklopt met 1 lepel water
frituurolie

Bereidingswijze van het recept

  1. De visfilets 6 min in de bouillon pocheren .

  2. De gare vis in stukjes verdelen en het vocht zo nodig met water aanvullen tot 2 dl.

  3. Van de boter, de bloem en het vocht een gebonden saus maken.

  4. De stukjes vis toevoegen.

  5. Zo nodig op smaak afmaken met zout en peper en de kleingesneden peterselie.

  6. De eierdooier op het laatst toevoegen.

  7. De massa uitstrijken op een diep bord en op een koude plaats laten staan tot de ragout steenkoud en heel stijf is.

  8. De massa in 4 tot 5 gelijke delen verdelen.

  9. Met behulp van twee lepels de kroketten voorvormen.

  10. Zorgen dat oneffenheden en barstjes eruit gedrukt worden om uitlopen te voorkomen.

  11. De kroketten aan alle kanten door paneermeel rollen, met de hand bijvormen, door paneerei halen, nog eens door paneermeel rollen en het overtolligepaneermeel afschudden.

  12. De kroketten in hete frituurolie van 180 graden C langzaam bruin bakken.

  13. Daarna goed laten uitlekken en serveren op een verwarmd vleesschaaltje waarop een servetje ligt.

  14. Het schaaltje garneren met een toefje peterselie of de droge peterselie bij de stelen vasthouden en de blaadjes in het hete frituurvet dompelen en snel laten bakken.

  15. De gebakken peterselieblaadjes boven de kroketten verkruimelen.