Recept: Tiropittes

Meer recepten in de categorie:

Snacks, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

125 gr Feta kaas
75 gr Parmezaanse kaas
1 ei
2 el fijngehakte peterselie
peper
250 gr phyllodeeg
50 gr gesmolten boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Verkruimel de Feta in een kom of prak hem fijn met een vork.

  2. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, het ei en de peterselie toe en meng alles goed door elkaar.

  3. Breng het mengsel op smaak met wat peper.

  4. Snijd de phyllo in repen van 7 x30 cm en bestrijk deze met wat gesmolten boter.

  5. Leg op 1 van de uiteinden van ieder reep 1 eetlepel van de kaasvulling.

  6. Sla 1 hoek van het deeg over de vulling, zodat een driehoek wordt gevormd.

  7. ga door met vouwen van de ene naar de andere kant, tot de gehele deegreep rond de vulling zit en een fraai driehoekig pakketje is ontstaan.

  8. Leg de riropittes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met de rest van de gesmolten boter.

  9. Bak de kaaspasteitjes 15 minuten in een op 220 graden C voorverwarmde oven, tot ze mooi bruin zijn.

  10. Serveer ze warm.