Recept: Saucijzenbroodjes 1

Meer recepten in de categorie:

Snacks, Warm
Snacks, Koud14
Hapjes, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
5

Ingrediënten

5 plakken bladerdeeg diepgevroren
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
250 gr rundergehakt
1 ei
1 tl kerrie
1/2 tl korianderpoeder
1 mespunt kaneel
zout
versgemalen peper
boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Fruit de gesnipperde ui en knoflook glazig in de hete boter en laat afkoelen.

  2. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui met knoflook, de helft van het geklopte ei bewaar de andere helft, de kerrie, het koriander, de kaneel en wat zout en peper door.

  3. Zet het gehakt minstens 1 uurtje in de koelkast om op te stijven.

  4. Verwarm de oven op 200 graden C.

  5. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.

  6. Rol ze in een richting uit tot ze 15 centimeter lang zijn.

  7. verdeel het gehakt in 5 gelijke porties en rol er dunne worstjes van 15 centimeter lang van.

  8. Leg ze iets onder het midden op de plakjes bladerdeeg.

  9. Bestrijk de randen van het deeg met koud water.

  10. Vouw het deeg over de gehaktrolletjes en druk de lange randen met de tanden van een vork stevig op elkaar.

  11. Bestrijk de saucijzenbroodjes met het resterende losgeklopte ei.

  12. Snijd ieder broodje in 3 gelijke stukken en leg deze naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat.

  13. Bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.

  14. Verwarm ze desgewenst voor het serveren op een lauwwarme oven van 100 graden C.