Recept: Mossel kroketjes
Recept informatie
Ingrediënten
250 ml gezeefd mosselkookvocht of visbouillon van tablet
25 gr boter
50 gr bloem
125 ml slagroom
2 eieren
2 el peterselie fijngehakt
2 el bieslook fijngehakt
75 gr paneermeel
olie om te frituren
Bereidingswijze van het recept
In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft Inkoken, In sauspan boter smelten en 30 gr bloem erdoor roeren.
Nog 2 min zachtjes bakken.
scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat.
Pan van vuur nemen.
eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren.
op smaak brengen met zout en peper.
Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.
In diep bord eiwitten loskloppen, steeds 1 eetlepel van de saus scheppen.
Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket of balletje vormen.
Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel.
Frituurolie tot 180 graden C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3 tot 4 min goudbruin frituren.
Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken.
Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.