Recept: Loukanika
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
350 g gehakt half om half
3 el rode wijn
paneermeel
1 teentje knoflook
1 tl fijngehakte bonenkruid
1/2 tl kaneel
1/2 tl nagelgruis
1/2 sinaasappel geraspte schil
zout
peper
2 el olijfolie
3 el citroensap
3 el rode wijn
paneermeel
1 teentje knoflook
1 tl fijngehakte bonenkruid
1/2 tl kaneel
1/2 tl nagelgruis
1/2 sinaasappel geraspte schil
zout
peper
2 el olijfolie
3 el citroensap
Bereidingswijze van het recept
Vermeng het gehakt in een kom met de wijn, paneermeel, de knoflook, het bonenkruid, de kaneel, het nagelgruis, de sinaasappelrasp en wat zout en peper.
Kneed alles zeer goed door elkaar en vorm van het gehaktmengsel 24 kleine worstjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin bij matige hitte de gehaktworstjes in 15 minuten rondom mooi bruin en gaar.
Serveer de gehaktworstjes warm en besprenkeld met het citroensap.