Recept: Kaaskroketten
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
50 gr boter
55 gr bloem
extra bloem om te paneren
3 dl melk
125 gr geraspte oude kaas
zout
peper
2 eieren
paneermeel
frituurolie
55 gr bloem
extra bloem om te paneren
3 dl melk
125 gr geraspte oude kaas
zout
peper
2 eieren
paneermeel
frituurolie
Bereidingswijze van het recept
De boter smelten, de bloem toevoegen en het mengsel 1 minuut laten garen.
Al roerende de melk erbij schenken en tot een gladde saus laten binden.
De kaas in de saus smelten.
De eieren splitsen met behulp van een eierscheider, de dooiers loskloppen en van het vuur af, snel door de saus kloppen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
De saus op een diep bord laten afkoelen en in de koelkast laten opstijven.
Van het mengsel met 2 natgemaakte lepels 8 kroketten vormen.
Deze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel wentelen en ze tot gebruik in de koelkast laten opstijven.
De olie tot 180 graden C verhitten en hierin de kroketten met een paar tegelijk bruin en gaar bakken en op keukenpapier laten uitlekken.