Recept: Haring rolletjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 sjalotje
1 appel
citroensap
50 gr zachte roomkaas
1/2 tl suiker
1 el grove mosterd
1 el kappertjes
6 zure haringen uit een pot
12 kleine augurken
1 appel
citroensap
50 gr zachte roomkaas
1/2 tl suiker
1 el grove mosterd
1 el kappertjes
6 zure haringen uit een pot
12 kleine augurken
Bereidingswijze van het recept
Pel het sjalotje en snipper deze heel fijn.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit, rasp de appel en sprenkel er wat citroensap over.
Doe de roomkaas in een kom en roer er de ui en appel door.
Meng er de suiker, kappertjes en mosterd door.
Laat de haringen uitlekken en snijd ze in de lengte door.
Leg ze met het velletje naar beneden op een werkblad en bestrijk ze met de vulling.
Leg op elk stuk haring een kleine augurk, rol de haringhelften op en zet ze vast met een houten cocktailprikker.
Zet de haringrolletjes rechtop op een schaal.
Lekker met roggebrood erbij.