Recept: Garnalenkroketten

Meer recepten in de categorie:

Snacks, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 3 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

50 gr boter
50 gr bloem
1/2 l melk
50 gr geraspte emmentaler
1 eidooier
250 gr Hollandse gekookte, gepelde garnalen
zout
peper
2 el zonnebloemolie
125 gr bloem
3 losgeklopte eiwitten
1 tl zonnebloemolie
125 gr paneermeel
olie om te frituren
1 klein bosje peterselie
1 citroen

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de vulling voor de kroketten bij voorkeur een dag of minstens enkele uren van te voren.

  2. De vulling wordt koud verwerkt.

  3. Smelt op een middelmatige hittebron de boter in een sauspan en voeg al roerend de bloem toe.

  4. Voeg bij kleine beetjes tegelijk al roerend de melk toe en roer dit mengsel met een garde tot een dikke roux die enkele minuten zachtjes moet koken zodat de bloem gaar wordt.

  5. Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas en eidooier door de roux.

  6. Meng er vervolgens de garnalen en zout en peper naar smaak door.

  7. Smeer een rechthoekige schaal met opstaande rand dun in met zonnebloemolie en stort de kroketvulling in de schaal.

  8. Spreid de vulling met behulp van de platte kant van een breed mes of een spatel uit.

  9. De laag moet 2 centimeter hoog zijn.

  10. Dek de schaal af met folie en laat de vulling in de koelkast opstijven.

  11. Zet drie diepe borden klaar.

  12. Doe in 1 bord de bloem, in het volgende de met de theelepel zonnebloemolie losgeklopte eiwitten en in het derde bord het paneermeel.

  13. Verhit de olie waarin de kroketten worden gebakken tot 180 graden C.

  14. Snijd de vulling in 10 gelijke langwerpige stukken.

  15. Rol ze met de handen die met bloem zijn ingewreven snel in de vorm van een kroket.

  16. Wentel de kroketten eerst door de bloem, dan door de eiwitten en ten slotte door het paneermeel.

  17. Bak een paar kroketten tegelijk in de hete olie goudbruin en knapperig.

  18. Schep de kroketten met een schuimspaan uit de pan op huishoudpapier en laat ze even uitlekken.

  19. Frituur toefjes peterselie in de olie knapperig.

  20. Garneer de kroketten met gefrituurde peterselie en een partje citroen.