Recept: Feta driehoekjes

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Warm
Snacks, Warm14

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

boter voor bakplaten in te smeren
2 tl olie
1 kleine ui gesnipperd
6 grote zilverbiet blaadjes 300 gr
1/2 kop geraspte cheddar
150 gr feta
1 los geklopt ei
8 plakjes bladerdeeg
1 los geklopt ei extra

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 210 graden C.

  2. 2 Bakplaten invetten met gesmolten boter.

  3. Olie verhitten in een zware pan, en de ui op een matig vuur ongeveer 3 minuten fruiten.

  4. gefruite uitjes in een grote kom leggen.

  5. Zilverbieten blaadjes wassen en in stukken scheuren.

  6. Met deksel op de pan 30 sec bakken, tot ze zacht zijn.

  7. Doe dit in twee fasen, schud de pan geregeld en haal de blaadjes met een keukentang zo nu en dan omhoog,zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.

  8. Van het vuur afnemen en af laten koelen.

  9. Handvol blaadjes per keer fijn knijpen,om zoveel mogelijk kookvocht te verwijderen.

  10. Blaadjes fijnsnijden en met de kaas in de kom doen.

  11. Goed mengen.

  12. Ei toevoegen en alles goed door elkaar roeren.

  13. Mengsel over de plakjes bladerdeeg verdelen en dubbelklappen om drie hoekjes te vormen.

  14. Met ei bestrijken en op de bakplaten leggen.

  15. In 25 minuten goudbruin bakken.