Recept: Feta driehoekjes
Recept informatie
Ingrediënten
2 tl olie
1 kleine ui gesnipperd
6 grote zilverbiet blaadjes 300 gr
1/2 kop geraspte cheddar
150 gr feta
1 los geklopt ei
8 plakjes bladerdeeg
1 los geklopt ei extra
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 210 graden C.
2 Bakplaten invetten met gesmolten boter.
Olie verhitten in een zware pan, en de ui op een matig vuur ongeveer 3 minuten fruiten.
gefruite uitjes in een grote kom leggen.
Zilverbieten blaadjes wassen en in stukken scheuren.
Met deksel op de pan 30 sec bakken, tot ze zacht zijn.
Doe dit in twee fasen, schud de pan geregeld en haal de blaadjes met een keukentang zo nu en dan omhoog,zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.
Van het vuur afnemen en af laten koelen.
Handvol blaadjes per keer fijn knijpen,om zoveel mogelijk kookvocht te verwijderen.
Blaadjes fijnsnijden en met de kaas in de kom doen.
Goed mengen.
Ei toevoegen en alles goed door elkaar roeren.
Mengsel over de plakjes bladerdeeg verdelen en dubbelklappen om drie hoekjes te vormen.
Met ei bestrijken en op de bakplaten leggen.
In 25 minuten goudbruin bakken.