Recept: Dumplings
Recept informatie
Ingrediënten
1 bosui
75 gr bamboescheuten
2 el sesamolie
zout
peper
200 gr bloem
40 ml kokend water
40 ml koud water
50 ml heet water
2 el olie
2 el sojasaus
1 el azijn
paar druppels worchestershiresaus
Bereidingswijze van het recept
Van de bosui alleen het witte en lichtgroene deel fijnhakken, rest wordt niet gebruikt.
Bamboescheuten fijnhakken en samen met bosui en 1,5 el sesamolie bij gehakt doen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Ingredienten goed door gehakt mengen.
Gehaktmengsel verdelen in 18 porties.
175 gr bloem zeven en kokend en koud water bijvoegen.
Tot een soepel deeg kneden en 10 minuten laten rusten.
Van deeg een rol vormen en deze in 18 stukken verdelen.
Elk stuk deeg uitrollen tot een ovaal van 10 bij 5 cm.
Gebruik de resterende bloem om plakken te voorkomen.
Plaats 1 portie vulling in het midden van 1 stukje deeg.
Vouw de randen in de lengte tegen elkaar en knijp ze vast, zodat er een langwerpig pakketje ontstaat.
Vouw zo alle dumplings.
Verhit de olie in een hapjespan.
Leg de dumplings naast elkaar in de pan, met de vouwnaad naar boven.
Bak ze gedurende enkele minuten tot de onderkant goudbruin is.
Voeg voorzichtig het hete water langs de rand van de pan toe en doe de deksel op de pan.
Gedurende 5 minuten laten koken tot water bijna geheel verdampt is.
Dumplings op schaal leggen met onderkant naar boven.
Maak een sausje van sojasaus, 0,5 el sesamolie, azijn en worchestershiresaus.
Serveer de dumplings met het sojasausje.