Recept: Visballetjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

200 gr kabeljauw
200 gr steurgarnalen
2 teentjes knoflook fijngehakt
5 tl serranoham fijngehakt
2 el peterselie fijngehakt
2 el pijnboompitten gebakken en fijngehakt
1 ei
2 el broodkruim
zout
peper
mojo verde

Bereidingswijze van het recept

  1. Week het broodkruim met 2 el wite wijn.

  2. Doe de vis en de garnalen in een keukenmachine en hak ze fijn.

  3. Doe het geheel over in een kom en meng het broodkruim, ham, knoflook, peterselie, pijnboompitten, ei, zout en peper door elkaar.

  4. Maak er balletjes van met een doorsnede van ongeveer 2 cm.

  5. Schenk een laagje van 1 1/2 cm witte wijn in een koekenpan en breng dit aan de kook.

  6. Leg de balletjes in het vocht en doe een deksel op de pan.

  7. Laat ze 4 minuten zachtjes koken.

  8. Serveer met de Mojo Verde.