Recept: Escargots

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 blikje wijngaardslakken
1 kleine vleestomaat
1 uitje fijngehakt
1 teentje knoflook fijngehakt
Tabasco
Zout
Peper
Olijfolie
Fino sherry

Bereidingswijze van het recept

  1. Bak in de olijfolie de ui en tomaat gedurende 3 minuten op een matig vuur.

  2. Voeg de fijngesneden tomaat, een paar druppels tabasco, een scheutje fino en zout en peper toe.

  3. Laat het geheel gedurende 10 minuten op een laag pitje pruttelen.

  4. Voeg het uitgelekte blikje met slakken toe en laat het geheel gedurende 3 minuten doorverwarmen.

  5. Strooi tot slot 2 eetlepels fijngesneden peterselie over het gerechtje.

  6. Serveren met grof boerenbrood.