Recept: Kippate op toast

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 stokbrood
250 gr kippenlevers
60 gr boter
1 el droge sherry
snuf cayennepeper
2 teentjes knoflook
1 tl mosterd
1 el zwarte olijven zonder pit
olijfolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de oven voor op 200 graden C.

  2. Snijd het brood in sneedtjes van 1 cm dik.

  3. Bestrijk met de olijfolie.

  4. Bak de sneetjes gedurende 8 tot 10 minuten in de oven.

  5. Laten afkoelen.

  6. Bak de kippenlevertjes 3 tot 4 minuten in de helft van de boter.

  7. Laat ze wat afkoelen en pureer ze met de rest van de boter, sherry, cayennepeper, knoflook en mosterd.

  8. Smeer de pate op de toast en garneer met de in plakjes gesneden olijf.

  9. Direct serveren.