Recept: Croquetas de pescado (viskroketjes)

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

450 gr kruimige aardappels
500 gr vis kabeljauw, schelvis, heek of zalm
3 dl melk
1 grote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 tl pikant paprikapoeder
1 bosje verse peterselie fijngehakt
1 el lichte olijfolie
3 grote eieren
zout
versgemalen zwarte peper
1-2 el bloem
2-3 el fijn broodkruim
3 1/2 dl olie om in te frituren

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappels, giet ze af en pureer ze zonder er iets aan toe te voegen.

  2. Pocheer de vis in de melk en laat deze 3 tot 4 minuten zachtjes koken.

  3. Laat de vis afkoelen, verwijder het vel en de graten en trek het vlees los met een vork.

  4. Fruit de ui 3 tot 4 minuten in de olijfolie en voeg vervolgens de knoflook en de paprikapoeder toe.

  5. Klop 1 ei los in een kom en voeg de vis, de ui en de peterselie toe.

  6. Breng het op smaak met peper en zout en spatel het mengsel door de aardappelpuree.

  7. Maak kleine balletjes van het mengsel en bedek deze met een laagje bloem.

  8. Klop de overige eieren los (evt.

  9. met een klein scheutje melk).

  10. Rol de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim.

  11. Frituur de kroketjes knapperig en goudbruin in hete olie.

  12. Geef aioli of salsa rosa bij de kroketjes.